26. oktober 2020, Mai Klærke

2.g og 3.g på Tønder Handelsskole og EUC Syd i Tønder deltog i dag i et spændende foredrag om demokrati i USA. Der var fokus på det amerikanske demokratiske system, de udfordringer, landet står midt i og spørgsmålet om hvem, der kommer til at vinde valget, og hvorfor.

Foredragsholderen Emil Lee Madsen har som journalist og USA-analytiker i 15 år dækket tre amerikanske valg, rejst utallige gange i USA, besøgt hele 35 delstater og udgivet flere bøger og artikler om amerikansk politik og samfund. Derfor var han i dag på besøg i Tønder for at fortælle om det amerikanske valg.

Med fokus på det demokratiske system spillede foredraget særligt sammen med verdensmålet ”Fred retfærdighed og stærke institutioner”, men berørte også andre verdensmål f.eks. gennem problematikker om klimakamp (Klimaindsats) og Coronakrise (Sundhed og trivsel) i den amerkanske valgkamp.