1. December 2021– Mai Klærke

Eleverne fra både EUD, HHX og HTX på EUC Syd, BC Syd og Tønder Handelsskole var i efteråret på studietur i Hamborg. Her gik de en bæredygtigheds-walk med elevudviklet materiale.

I de første måneder af dette halvår udviklede 3.g.-HHX-elever på Tønder Handelsskole en lille guidebog i tyskfaget ved Anette Okholm til de Hamborg-ture, som de tre skoler senere på efteråret sendte deres 1.g- og 2.g-elever afsted på. Guidebogen bestod af en bæredygtighedswalk, som eleverne havde oversat fra den tyske app Umweltrallye Hamburg. Denne guidebog blev samlet og redigeret, og igennem bæredygtighedssamarbejdet blev den delt mellem skolerne.

På studieturene deltog ca. 185 2.g-elever på HHX fra BC Syd, 10 elever fra EUD og 90 HHX-elever på Tønder Handelsskole og 9 elever fra HTX på EUC Syd Tønder.

I løbet af studieturen skulle eleverne fra Tønder Handelsskole og EUC Syd udarbejde en lommefilm om bæredygtigheden i byen. Lommefilmene indgik som en del af en konkurrence om, hvem der kunne lave den bedste og mest informative film. Vinderne Emma, Caroline og Kathrine fra 1d vandt hotdogs til hele deres klasse.

Vindervideoen kan ses her:

Emma og Kathrine viser her deres præmie frem.