29. Oktober 2021 – Mai Klærke

D. 28. oktober 2021 var lærere, ledere og kontormedarbejdere fra Tønder Handelsskole og EUC Syd i Tønder på besøg med rundvisning hos den lokale bæredygtige virksomhed Retap i Agerskov. Formålet med besøget var at finde ud af, hvordan lokale virksomheder arbejder med bæredygtighed.

I 2009 fik to iværksættere i København idéen om at skabe en bæredygtig flaske efter klimatopmødet COP15 i København. Her blev de nemlig opmærksomme på, at rundtom i verden drikkes meget vand af engangsplastikflasker, der bliver produceret for ofte ender i naturen eller for at blive brændt. Virksomheden er i dag blevet til en kæmpe succes, og den arbejder stadig i dag for bæredygtighed. Selv paven er blevet set drikkende af den sønderjyske virksomheds flaske.

På rundturen fortalte Torben Juhl om, hvordan de som lokal sønderjysk virksomhed arbejder med bæredygtighed som platform. Rundvisningen foregik både i virksomhedens kontolokaler og i produktionen, hvor skolerne kunne se, hvordan det meget holdbare silikatglas fik påtrykt virksomhedslogo i en bestilling til en stor virksomhed. Under rundvisningen fandt nogle af medarbejderne deres egen skole på en af flaskerne.

Besøgets helt store formål var, at give underviserne en fornemmelse af, hvordan lokale virksomheder arbejder med bæredygtighed.

Mange tak for rundvisningen.